ChristenUnie-SGP wil meer actie van college Noordoostpolder bij realisatie Pumptrackbaan in Emmeloord

Komt er snel een pumptrackbaan in Noordoostpolder? Depositphoto

Emmeloord - ChristenUnie-SGP trekt het college volgende week in een mondelinge vraag aan het jasje om meer snelheid te maken met de realisatie van een pumptrackbaan in de gemeente.

Enkele maanden geleden werd een motie van de partij aangenomen voor een pumptrackbaan in de gemeente. De raad stelde het benodigde budget van 100.000 beschikbaar, maar sindsdien is er volgens fractieleider Anjo Simonse van de ChristenUnie-SGP nog geen actie ondernomen.

Het college kreeg in de motie de opdracht mee om een (lokale) ondernemer uit te dagen dit samen met de belanghebbenden te realiseren. ‘Tot onze verbazing en ongenoegen geeft het college een andere invulling aan de motie gegeven en schuift ze het op de lange baan. Ook zorgt ze voor vertraging door van alles met elkaar te willen koppelen. Het initiatief van een pumptrackbaan is al gekaderd, en zeer breed gedragen door de jeugd en honderden geïnteresseerden’, zegt Anjo Simonse.

Wat is een pumptrackbaan

Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Je kunt het zien als een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Daardoor is het geschikt voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards. Dus eigenlijk voor alle fiets- en skatesporten.


Nieuws

menu