Concert Flevo Brass at Sea wordt ode aan Klaas de Jong die afscheid neemt als dirigent van opleidingsorkest Eigen Wijs

Flevo Brass onder leiding van Geert Jan Kroon. Foto Reina Halman Fotografie

Emmeloord - Flevobrass geeft zaterdag 9 april een concert in Aeres in Emmeloord. Het concert staat in het teken van het afscheid van Klaas de Jong als dirigent van opleidingsorkest Eigen Wijs. Het thema van het concert is Flevo Brass at Sea.

Het concert stond al gepland voor november, maar kon toen vanwege corona niet doorgaan. Inmiddels heeft De Jong het dirigeerstokje van Eigen Wijs al overgedragen aan Robert Vreeburg. Ter ere van het afscheid componeerde Geert Jan Kroon op verzoek van de vereniging een muziekstuk: ‘Sing Praise’.

Geert Jan, tevens dirigent van Flevo Brass, baseerde dit stuk op The Old Hundredth, het favoriete koraal van Klaas. Het is een uniek openingswerk geworden, dat Eigen Wijs heel goed alleen kan spelen, maar samen met de brassband.

Slag & Vlag

Daarnaast presenteren Flevo Brass Slag & Vlag zich voor het eerst in Emmeloord. Deze groepen zijn opgericht voor leden van de vereniging met een (licht) verstandelijke beperking. Zij barsten van enthousiasme om te laten zien hoe leuk ze het vinden om te dansen met een vlag of om samen te trommelen.

Om inhoud te geven aan het thema Flevo Brass at sea koerst de brassband naar de wereld van piraten, zoekt het de romantiek op een steiger, de spanning in een onderzeeer, laat het de Vikingen nog eens langskomen en klinkt zelfs een stoomboot in de concertzaal.

Het concert is zaterdag 9 april om 19.30 uur in Aeres (De Balkan 16 te Emmeloord). De entree bedraagt € 10,00 en is inclusief een consumptie.

Nieuws

menu