Cornelis Brouwer, oprichter dierenambulance Noordoostpolder, neemt afscheid

Cornelis Brouwer, oprichter dierenambulance Noordoostpolder neemt afscheid Foto Pixabay.nl

Emmeloord - De oprichter van de dierenambulance in de Noordoostpolder, Cornelis Bouwer heeft na 1,5 jaar onbezoldigd bestuurslid te zijn geweest per 1 januari afscheid genomen van zijn interim bestuursfunctie.

Het werd ook wel tijd, aldus Bouwer, de bedoeling was aanvankelijk 1 jaar in het bestuur om de dierenambulance gestalte te geven. Door de corona heeft het allemaal wat langer geduurd, maar nu is het dan toch zover. Een eigen dierenambulance in de Noordoostpolder, voor de Noordoostpolder, door vrijwilligers uit de Noordoostpolder was altijd al de opzet. En dat is gelukt.

Met een op elkaar inspelend team en dito bestuur kan Dierenambulance Noordoostpolder nu op zichzelf staan, daar getuigen de diverse ‘reddingen’ van zowel zwerf- als wilde dieren van.


Gemotiveerde vrijwilligers uit de polder, stuk voor stuk fijne mensen om mee te werken die allemaal de extra mijl bewandelen om zich over hulpbehoevende dieren te ontfermen. Met een solide basis aan de Dukaat 15 te Emmeloord waar men alle faciliteiten heeft en een fijne samenwerking met de dierenartsen in de Noordoostpolder.

Bestaansrecht

De dierenambulance Noordoostpolder heeft in 2020 783 dieren binnengehaald, de cijfers van 2021 zijn nog niet helemaal bekend maar het zal elkaar niet veel ontlopen. ‘Wel degelijk bestaansrecht dus voor een eigen dierenambulance in de Noordoostpolder. Ik zie een mooie toekomst voor de stichting tegemoet waarbij veel dieren baat hebben bij de 24/7 inzet’, aldus Bouwer.

Nieuws

Meest gelezen