De polder van vroeger | Autorijschool Serrarens Creil (vervolg)

Voor het grootrijbewijs werd van de Opel Blitz gebruik gemaakt. Ook leuk om op te spelen. Eigen foto familie

Creil - Voor de Noordoostpoldernaren die het verleden een warm hart toedragen is er de facebookgroep: ‘Je komt uit de Noordoostpolder.’ Hierop plaatsten we het volgende bericht: ‘Wie weet het nog; autorijschool Serrarens Creil?’

Voordat we zoon Luc Serrarens spraken waren we bijvoorbaat al benieuwd naar reacties en om er een paar te noemen: ‘Geweldige man met veel humor’, ‘Ook les van hem gehad, super lieve man’, ‘Ja, 55 jaar geleden, een prettige leermeester’, ’30 jaar geleden, goede herinneringen, heerlijk rustige man, in één keer geslaagd!’ Eigenlijk precies zoals Luc het al omschreven heeft.

Vakantie

In die tijd deden de rijschoolhouders veel samen, zelfs met elkaar op vakantie gaan! Al bladerend door een oud fotoalbum zien we dat Italië tot de favorieten behoorde met o.a. foto’s van de Dom van Milaan en Venetië; door de tand des tijds voorzien van een rode zweem. Toch keerde het tij op gegeven moment voor rijschool Zeelandia. Iedereen leek inmiddels een rijbewijs te hebben en de zaken gingen slecht.

De familie verhuisde naar Emmeloord en Gerard ging als chauffeur werken bij Vloettax, daarnaast hielp hij andere rijschoolhouders en gaandeweg ging hij ook weer voor zichzelf rijden en weer met succes. In Emmeloord werd een paar keer verhuisd en het bescheiden houten bord aan de muur van de rijschool is inmiddels vervangen door een wat groter exemplaar. Zoon Luc is van het sportieve type en voetbalde in zijn Creiler jaren bij S.C. Creil. Dat deed hij niet onverdienstelijk en speelde in het eerste.

SC Heerenveen

Na zijn verhuizing naar Emmeloord ging hij bij Flevo Boys spelen en dat is hem in Creil, op z’n zachts gezegd, niet in dank afgenomen. Ook hier veegde hij zijn paadje meer dan schoon. Luc vatte zelfs het plan op om betaald voetbal te gaan spelen. Bij SC Heerenveen speelde hij een proefwedstrijd maar werd voor een profcarrière toch te licht bevonden. Op zijn 64ste voetbalt hij echter nog, zei het op een half veld met zeven tegen zeven. Op advies van zijn vader tekende hij voor vier jaar bij het leger (‘dan heb je ten minste zekerheid’) en daar heeft hij verschillende vakdiploma’s (waaronder lassen) gehaald en uiteraard zijn groot rijbewijs waar hij vandaag de dag nog steeds de vruchten van plukt vanwege zijn baan als buschauffeur bij Keolis.

Zijn ‘BE’ had hij uiteraard al bij zijn vader gehaald. Honderduit kan de al geruime tijd in Lelystad woonachtige Luc vertellen, maar hij draagt Creil altijd nog een warm hart toe. Luc, geboren in 1957 is de oudste van de drie kinderen van het echtpaar Serrarens; zijn jongste zus Petra is doktersassistente en woont in Emmeloord en de ‘middelste’ van de drie, zus Ingrid is ook doktersassistente, runt uitzendbureaus voor dokters- en tandarts assistenten en woont in Hengelo.

Bert Rosink

Nieuws

menu