De schoolvakantie is weer voorbij

De schoolvakantie zit er weer op. De kinderen gaan weer naar school, zoals hier naar de Albert Schweitzerschool in Emmeloord. Reina Halman Fotografie

Emmeloord - De leerlingen van de Albert Schweitzerschool aan het Skagerrak in Emmeloord zijn maandag enthousiast en uitgerust aan hun nieuwe lesjaar begonnen.

De leerlingen werden gespreid in tijd op het plein verwelkomd door hun meesters en juffen en naar hun nieuwe lokaal gewezen. Zoals gebruikelijk in deze coronatijden blijven de ouders buiten het schoolterrein en komen alle 330 leerlingen niet tegelijk naar school.

Aan de vrolijke gezichten van de leerlingen is af te lezen dat ze er zin in hebben, zei directeur Coby van der Meulen. En zeker de leerlingen van groep 8 want die zitten in een nieuw lokaal op de eerste verdieping. De school wordt verbouwd en uitgebreid met een verdieping bij de hoofdingang. Nooit eerder werd op zulk hoog niveau lesgegeven op de Albert Schweitzer. De verbouw en uitbreiding is pas begin volgend jaar helemaal klaar. Onder andere het kleutergedeelte wordt de komende tijd gerenoveerd. Van der Meulen verwacht dat begin volgend jaar alle leerlingen weer onderdak zijn op de Albert Schweitzerschool. Nu wordt ook het Expansievat, op loop afstand van de school, gebruikt als tijdelijke lesruimte.

  

Nieuws

menu