Derde editie van Schoklandloop op donderdag 30 juni

Vorig jaar regende het tijdens de Schoklandloop. Foto Reina Halman Fotografie

Schokland - De derde editie van de Schoklandloop wordt gehouden op donderdagavond 30 juni. Het is de eerste editie zonder coronabeperkingen.

AV NOP organiseert de loop in samenwerking met Flevo-landschap en het Cultuurbedrijf Noordoostpolder/Museum Schokland. Ook restaurant Schokland levert een bijdrage leveren met drankjes en het openstellen van het terras. De start is om 19.30 uur voor de deelnemers die de 10 kilometer lopen en vijf minuten later gaan de 5 kilometer lopers van start.

Opgeven kan tot en met 29 juni op de site https://inschrijven.nl/form/2022063021417-nl De inschrijvingskosten zijn 7,50 tot 15 juni en daarna 10 euro. De deelnemers krijgen een leuke attentie en consumptiebon. De organisatie werkt met een tag, zodat de lopers de exact eindtijd krijgen van hun prestatie. De Schoklandloop telt mee voor de deelnemers van de Dorpencompetitie. Voor de beste drie vrouwen en mannen zijn er prijzen beschikbaar gesteld.

Noordereiland

De loop gaat dit jaar voor de 10 km lopers ook over het Noordereiland met het haventje en het lichtwachtershuisje en langs de gesteentetuin. De laatste 5 km gaat over het Zuidereiland. Bij de werkschuur van Flevo-landschap is een waterpost. Via de Palenweg kom je weer terug op het Zuidereiland. De finish is bij het kerkje op Schokland. De 5 km lopers blijven op het Zuidereiland. Ze maken ene rondje via het fietspad over de parkeerplaats linksaf over het schaduwrijke betonpad. Deze route is het tweede gedeelte van de 10 km loop.

Nieuws

menu