Deuren Voorstersluis door de lucht voor transport naar Kampen

De sluisdeur van de Voorstersluis hangt in de takels voor transport naar Kampen. Foto: Reina Halman Fotografie

Kraggenburg - De twee sluisdeuren aan de polderkant van de Voorstersluis in Kraggenburg zijn vanochtend van hun plek gehesen voor transport naar Kampen, waar ze worden opgeknapt. Als deze twee gerepareerd zijn keren ze op 11 februari terug en worden de andere twee sluisdeuren naar de onderhoudshal gebracht.

De renovatiewerkzaamheden aan de Voorstersluis zijn maandag begonnen. Naast het renoveren van de sluisdeuren zullen ook allerlei andere werkzaamheden aan de sluiskolk en het sluiscomplex worden uitgevoerd. Aanvankelijk was het de bedoeling ook om nu het besturings- en bedieningssysteem van de sluis en de brug te vernieuwen en het een nieuwe brugval (beweegbare deel van de brug) te plaatsen. Dit werk kan echter niet uitgevoerd worden, omdat het ontbreekt aan elektronische componenten, die vanwege wereldwijde leveringsproblemen niet beschikbaar zijn. Zodra die beschikbaar zijn wordt dit werk ter hand genomen.

Groot Onderhoud

De renovatie van de Voorstersluis is onderdeel van het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen, waarin de provincie in vier jaar alle 13 beweegbare bruggen en 11 sluizen renoveert, die vanuit de bediencentrale van de provincie Flevoland worden aangestuurd. In totaal gaat het om 16 verschillende locaties. Met de uitvoering van dit project zorgt de provincie dat de bruggen en sluizen weer jaren mee kunnen, waardoor de provincie vlot en veilig bereikbaar blijft. Zowel over de weg als het water.

Nieuws

Meest gelezen