Dijkruiters houden Hippisch Weekend in Luttelgeest met zaterdag Kringkampioenschappen

Komend weekeinde is het Hippisch Weekend van rv Dijkruiters aan de Uiterdijkenweg 26 bij Luttelgeest. Eigen foto

Luttelgeest - Rijvereniging en Ponyclub de Dijkruiters houdt komend weekend haar Hippisch Weekend in Luttelgeest met zaterdag zaterdag de outdoor Kringkampioenschappen.

Vrijdag kunnen de springruiters oefenspringen. Dit is bedoeld voor wie nog even extra wil oefenen voor de aankomede kampioenschappen of om hun jonge paard wat springervaring op te laten doen. Het inspringen begint om 17.00 uur voor de pony’s de paarden volgen om 19.00 uur.

Op het concoursterrein worden zaterdag de outdoor Kringkampioenschappen van de Kring Noordoostpolder en Noord/West Overijssel gehouden. Dit is een selectiewedstrijd voor de provinciale kampioenschappen en vanuit daar kunnen deelnemers zich selecteren voor de Nederlandse Kampioenschappen. Het is een compleet programma met springen en dressuur voor paarden en pony’s.

Op zondag komen de jongste ruitertjes aan start tijdens het zogenaamde Bixieconcours. In deze klasse kan de jeugd zich voorbereiden op de echte wedstrijden voor de pony’s. Deze wedstrijden beginnen om 10.00 uur.

Het evenement vindt plaats op het terrein van de familie Vergeer aan de Uiterdijkenweg 26 in Luttelgeest. Toeschouwers zijn welkom. Er is catering en er zijn zitplaatsen. De entree is gratis.

Nieuws

menu