Eerste kistje meischol levert 42.000 euro op voor Stichting Hulphond

De veiling van het eerste kistje meischol op de Noordzeevisafslag op Urk. Foto Reina Halman Fotografie

Urk - Het eerste kistje meischol ging maandagochtend op de Urker Noordzeevisafslag voor 43.000 euro van de hand. De opbrengst gaat naar de Stichting Hulphond.

Na twee coronajaren zonder veiling ging er eindelijk weer eens een kistje meischol onder de hamer. Met de veiling ondersteunt de Stichting Visserijdagen Urk jaarlijks een goed doel en de veiling biedt Urk een podium om haar vis te promoten. Het veilingsysteem dat voor het goede doel gebruikt wordt, is het zogenaamde Amerikaanse veilingsysteem. Daarbij moet ieder bod betaald worden. De biedingen worden opgeteld wat uiteindelijk het eindbedrag oplevert voor het goede doel.

De bieders gaan doorgaans ook niet met het kistje vis naar huis. De duurbetaalde vis wordt lekker klaargemaakt voor bewoners van een verzorgingshuis op Urk. De Stichting Visserijdagen Urk hoopte op een recordopbrengst na twee veilingloze jaren. In dat geval zou de opbrengst hoger dan 142.000 euro moeten zijn. Dat bedrag werd bij lange na niet gehaald. Dit record werd in 2019 gehaald. Toen ging de opbrengst naar de ALEH Negev, een zorgdorp voor meervoudig gehandicapte kinderen in Israël.

Nieuws

menu