Ellen ten Damme met nieuwe show Barock in Theater 't Voorhuys in Emmeloord. Een meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs

Ellen ten Damme 21 september met Barock in Theater 't Voorhuys in Emmeloord

Ellen ten Damme 21 september met Barock in Theater 't Voorhuys in Emmeloord Foto: DANNY ELLINGER

Emmeloord - Ellen ten Damme treedt woensdag 21 september op in Theater ‘t Voorhuys met een try-out van haar nieuwe show Barock.

Ten Damme maakte indruk op de Parade en ook met haar nieuwe show Barock zet Nederlands meest veelzijdige zangeres weer een ijzersterke performance neer.

Wie het zich in de 17e en 18e eeuw kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Ellen ten Damme droomt weg in frivole vergankelijkheid en houdt hof in Barock, een performance in het verlengde van haar succes-shows Paris-Berlin en Casablanca. Ellen ten Damme presenteert een tragédie lyrique die verder dan ooit terug in de tijd gaat en toch helemaal van nu is.

Keizerin

We mogen weer en willen nog meer en iedereen weet zich het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Achter de façade observeert de troubadour de crinoline van de keizerin en leidt de dans alsof de morgen nooit komt.

Samen met haar 8-koppige band nodigt Ellen ten Damme de bezoeker uit om toe te treden tot haar hofhouding. Haar nieuwe show Barock is een meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waar de scabreuze excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend.

Kaarten: www.theater-voorhuys.nl