Ensemble Violini Capricciosi geeft concert in de Bantsiliek

Het Ensemble Violini Capricciosi presenteert in de Bantsiliek een nieuwe cd-box. Foto: Ensemble Violini Capricciosi

Igor Ruhadze en het Ensemble Violini Capricciosi presenteren vrijdag 3 maart om 20.00 uur in de Bantsiliek in Bant de nieuwe cd-box ‘Nardini - Complete Music for Two Violins’, een complete editie van de werken van componist P. Nardini.

Het werk dat in de Bantsiliek wordt uitgevoerd bestaat uit Duo’s voor twee violen, sonates voor twee violen met b. c. en een sonate voor cello van Nardini’s beste vriend en collega, de beroemde componist L. Boccherini.

Onder de aandacht brengen

Met dit project wil Ensemble Violini Capricciosi de legendarische Italiaanse componist Petro Nardini onder de aandacht brengen. Nardini zou in 2022 driehonderd jaar oud geworden zijn. Aanleiding voor platenmaatschappij Brilliant Classic om Ensemble Violini Capricciosi de opdracht te geven een complete editie van de werken van P. Nardini op te nemen.

Ensemble Violini Capricciosi is geboren uit de wens van Igor Ruhadze om internationaal aandacht te vestigen op muzikale uitvoeringen, gespeeld op antieke instrumenten. Het Europees ensemble legt zich toe op het uitvoeren van voornamelijk virtuoze vioolmuziek. De leden van het ensemble zijn bekende Europese musici op het gebied van historische uitvoeringen; ieder lid heeft prijzen gewonnen op nationale en internationale concoursen.

Historische uitvoeringen

De meeste programma’s van het ensemble zijn gebaseerd op virtuoze muziek en verschillen, afhankelijk van de eisen van de muziek, in het aantal musici. De musici genieten ervan om met grote technische vaardigheid en kennis van historische uitvoeringen, muziek van verschillende stijlen en periodes uit te voeren; van barok en late barok tot het begin van de 20e eeuw. De leden van het ensemble gebruiken tijdens de uitvoering authentieke instrumenten of exacte kopieën, afhankelijk van de eisen die de muziek aan het instrument stelt. De programma’s bestaan uit zowel bekende, als volledig onbekende, vergeten muziek van grote componisten.

Meer informatie en kaarten bestellen via www.npka.nl.

Nieuws

menu