European Imaging Group neemt meerderheidsbelang in CameraNU.nl B.V.

European Imaging Group neemt meerderheidsbelang in Urker bedrijf CameraNU.nl B.V. Foto website

Urk - European Imaging Group heeft een meerderheidsbelang verworven in het Urker bedrijf CameraNU.nl B.V.

CameraNU.nl heeft afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt, aangedreven door de huidige oprichters/ aandeelhouders, met een omzet van meer dan 65 miljoen euro. Met een meerderheidsbelang in CameraNU.nl breidt European Imaging Group haar leidende marktpositie in Europa uit.

CameraNU.nl is in 2003 opgericht door Johan van Slooten en Wilco de Vries. Sindsdien is CameraNU.nl uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke omnichannel specialist in foto- en videocamera’s en aanverwante producten in Nederland, met een zeer uitgebreid productportfolio voor zowel de amateur-, semi-professionele als professionele beeldmaker.

CameraNU.nl is verkozen tot Beste Website van het Jaar 2021 in de categorie Consumentenelektronica, de afgelopen jaren won CameraNU.nl ook al twee keer de Shopping Awards (2020 & 2021). Met haar zes fysieke winkels is CameraNU.nl in heel Nederland toegankelijk en heeft mede daardoor de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt.

Grootste foto- en video community worden

‘Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze overname onze ambitie om de grootste foto- en video community te worden daadwerkelijk kunnen realiseren. Waarbij we de ontmoetingsplek zijn voor foto- en videografie liefhebbers en we de klant alles bieden voor het maken van mooie beelden. Dit doen we met een uitmuntende service waarbij we de klant voorop stellen voor een excellente klantervaring’’, aldus Wilco de Vries.

‘Deze overname versterkt de marktleidende positie van EIG in de regio en voegt een sterke Nederlandse tak toe aan de Groep, naast Wex in het Verenigd Koninkrijk en Calumet in Duitsland. We zijn verheugd om het aanzienlijke groeipotentieel van CameraNU.nl te benutten en kijken ernaar uit om samen te werken met de oprichters Johan en Wilco, samen met hun team van experts’, zegt Richard Glatzel, voorzitter van de raad van bestuur van European Imaging Group.


Over European Imaging Group

European Imaging Group (“EIG”) is de moedermaatschappij van Europa’s toonaangevende gespecialiseerde foto- en video- omnichannel-retailers, waaronder Calumet Photographic en Wex Photo Video. De EIG werd opgericht in 2016 toen Aurelius Calumet Photographic aankocht en kort daarna Wex Photo Video overnam. EIG is sindsdien autonoom, door fusies en overnames gegroeid en genereert inmiddels een omzet van meer dan 200 miljoen euro in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Nederland.


Nieuws

Meest gelezen