Leerlingen Emelwerda College blokken op eindexamens

Voor het examen geschiedenis hebben de scholieren in totaal 3 uur de tijd. Reina Halman

Net als in de rest van Nederland, zijn ook in de Noordoostpolder en op Urk de Centrale Examens afgelopen week begonnen. Tussen 12 en 30 mei worden leerlingen van het vmbo, de havo en het vwo op de proef gesteld over de kennis die ze de afgelopen jaren hebben opgedaan.

Ook op het christelijke Emelwerda College aan de Peppellaan zijn de examens inmiddels in volle gang. Hoewel een enkeling met klamme handjes in de sporthal verschijnt, geven de meeste leerlingen aan tot in de puntjes te zijn voorbereid. Om 09:00 uur konden de examenkandidaten uit de Noordoostpolder beginnen aan hun examen geschiedenis.

Traditiegetrouw weten kandidaten uit het hele land ook massaal de weg te vinden naar LAKS (Landelijk Actie Komitee Scholieren). Wie een klacht heeft over zijn of haar examen kan deze indienen bij de organisatie. Na de derde examendag stond de teller al op meer dan 100.000 klachten. Het gaat niet enkel om inhoudelijk gemopper, ook beroerde omstandigheden waaronder examens worden gemaakt kunnen worden afgeleverd bij LAKS.

Na Pinksteren, in de tweede week van juni, krijgen de scholieren te horen of ze geslaagd zijn.

Nieuws

menu