Extra bijdrage in energiekosten voor huishoudens met lage inkomens in Noordoostpolder

Huishoudens met lage inkomens in Noordoostpolder krijgen een extra tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen. Foto Pixabay.nl

Emmeloord - Inwoners met lage inkomens in Noordoostpolder krijgen een extra compensatie voor de stijgende energieprijzen. Deze tegemoetkoming komt bovenop de tijdelijke verlaging van de energiebelasting van ongeveer 400 euro die elk huishouden dit jaar krijgt.

De gemeente Noordoostpolder kan zo royaal zijn omdat het rijk binnenkort met een energietoeslag komt voor de hoge gasprijzen. Hoe die er precies uit komt te zien is nog niet bekend. Naast de energietoeslag gaat de gemeente ook aan de slag met isolatiemaatregelen voor mensen die het hardst getroffen worden door de hoge energiekosten. Hiervoor is 400.000 euro beschikbaar. Hoe deze regeling precies moet worden uitgevoerd is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het dit jaar nog gaat starten. De hoogte van het bedrag dat Noordoostpolder ontvangt is gebaseerd op het aantal mensen dat met energiearmoede te maken heeft.

Nieuws

Meest gelezen