Fanfare FBCR & Alice Springs spelen zaterdagavond in Theater 't Voorhuys in Emmeloord

De fanfare FBCR onder leiding van Koop Meindert Schokker zaterdag te zien en te horen in het theater van Emmeloord. Eigen foto

Emmeloord - De Fanfare Bant Creil Rutten (FBCR) geeft zaterdagavond samen met Alice Springs een concert in theater ‘t Voorhuys in Emmeloord. Het optreden begint om 20.15 uur.

Al in 2019 waren de eerste contacten tussen het fanfare orkest en de band. Alice Springs, een spraakmakende 5-mans (feest)band had werkt regelmatig samen met HaFaBra-orkesten. Een succesformule waarbij de fanfare uit de noordelijke dorpen van de Noordoostpolder graag bij aansloot. Het geplande concert in 2020 kon vanwege corona niet doorgaan.

Tot tweemaal toe moest het optreden verplaatst worden, maar nu is het dan zover ‘it giet oan’. Het concert bestaat uit een volledig gezamenlijk programma met nazit en unplugged miniconcert.

Koop Meindert Schokker

FBCR (Fanfare-orkest Bant Creil Rutten), opgericht in 1965, is een gezellige en ambitieuze vereniging. Sinds 1991 staat FBCR onder de vakkundige leiding van Koop Meindert Schokker. Het orkest bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten en streeft naar een hoog niveau door onder andere deel te nemen aan KNMO concertconcoursen en muziekfestivals.

Het orkest verleent regelmatig medewerking aan activiteiten in en rondom de drie dorpen Bant, Creil en Rutten. Daarnaast werkte het orkest mee aan muzikale projecten zoals de succesvolle Polderproms en organiseert het orkest zelf concerten, waaronder het geroemde jaarlijkse donateursconcert.

Alice Springs

Alice Springs is een inmiddels spraakmakende 5-mans (feest)band met een aanstekelijke Ierse sound en werkte meerdere malen samen met HAFABRA-orkesten. Nummers van o.a The Dubliners, The Pogues, Rowwen Hèze, John Denver en Johnny Cash worden naar eigen hand gezet en vormen een spannende basis voor een uniek cross-over concert.

Kaarten zijn nog beschikbaar en te bestellen via www.theater-voorhuys.nl


Nieuws

menu