Fatal Attraction viert 30-jarig jubileum in Corso Vollenhove met Rembrandt

Wagen ‘Op de tast’ – Fatal Attraction 2017 Foto  Marieke Tromp

Vollenhove - Voor haar 30e bloemenwagen werkt wagenbouwgroep Fatal Attraction uit Vollenhove zich op dit moment in het zweet. Al braken de temperaturen buiten alle hitterecords, haar dahliacreatie moet af voor het bloemencorso van Vollenhove op zaterdag 27 augustus 2022.

Voor dit jubileumjaar koos het blauwe leger voor een traditioneel ontwerp. Eén van Nederlands bekendste schilders staat hierin centraal: Rembrandt van Rijn. Rembrandt vereeuwigde de adel van de 17e eeuw op zijn kostbare doeken. Fatal Attraction brengt met haar 30e wagen een hommage aan deze grootmeester. Van zijn bekende en minder bekende werken brengt de groep een groot aantal geschilderde personages tot leven.

400.000 dahlia’s

‘Wij doen dit met meer dan 24 soorten en kleuren dahlia’s. Door de dahlia’s te knippen worden de contouren van de personages in de schilderijen goed zichtbaar. Zo komen ze tot leven en het schilderij is dan net echt. Je kunt het een beetje vergelijken met schilderen op nummer’, zegt fanatieke Fatal Dirk Janssen. ‘De wereldberoemde Nachtwacht neemt uiteraard een prominente plek in op onze wagen, maar ook onder andere de Staalmeesters, de Huilende vrouw en Jan Six werken we uit.’ De wagenbouwgroep schat in dat ze voor hun bloemenwagen ruim 400.000 dahlia’s nodig hebben dit jaar.

Jong en oud bouwt samen

Na 24 jaar keihard werken, won Fatal Attraction in 2014 voor de eerste keer het bloemencorso van Vollenhove. Vier ereprijzen volgden. Ook dit jaar doet het blauwe leger een gooi naar de winst. Het ontwerp van dit jaar komt van de hand van Henk van der Linde uit Sint Jansklooster.

Janssen: ‘Fatal Attraction bestaat inmiddels uit meerdere generaties. Daar zijn we trots op. De oudere Fatals geven nu bewust hun kennis en ervaring door aan onze bouwers van de toekomst. In de Vlasschuur, onze bouwlocatie, vind je ontwerpers, lassers, tapers, krantenplakkers en bloemenprikkers van alle leeftijden. Al vanaf een jaar of 10 tot zeker 70 jaar. Samen een mooie wagen maken met veel plezier en gezelligheid, dat is hoe wij bouwen. Dat is Fatal Attraction.’

Een wagen die raakt

‘Trouwe bezoekers van het bloemencorso konden de afgelopen jaren zien dat we met onze wagen experimenteerden met verschillende soorten ontwerpen.’ Voorzitter Alwin Hoogstede: ‘We wilden onszelf ook blijven uitdagen. We maakten dieren, mensen en gezichten. Anatomie bleek één van onze sterkste punten. Dit hebben we de afgelopen jaren op allerlei manieren met succes toegepast. Bij onze laatste ereprijs ‘Medic’ (2019) probeerden we iets anders met de kleuren van de bloemen. Dat paste bij het onderwerp en pakte goed uit. Dit jaar werden we verliefd op het meer traditionele ontwerp van Rembrandt. We hopen dat we na twee ‘corsoloze’ jaren met onze wagen iedere bezoeker van het bloemencorso in Vollenhove weer in het hart kunnen raken.’

Nieuws

menu