Felle schuurbrand naast A6 bij Emmeloord; brandstichting niet uitgesloten

De brandende schuur aan de Muntweg bij Emmeloord.

De brandende schuur aan de Muntweg bij Emmeloord. Foto: ProNews

Emmeloord - Een hooischuur op een boerenerf aan de Muntweg (N351), langs de A6, bij Emmeloord is afgelopen nacht compleet afgebrand.

De brand werd rond 03:00 uur gemeld, waarna de brandweer met meerdere voertuigen uitrukte. Toen men arriveerde stond de schuur al in lichterlaaie. De brandweer zette in op het voorkomen van het uitbreiden van de brand. Dit lukte en daardoor bleef een aangrenzende schuur gespaard.

De 112-meldkamer kreeg veel telefoontjes van automobilisten die over de A6 rijden en de brand meldden. De brandweer heeft het vuur gecontroleerd uit laten branden. Het nablussen zal nog even gaan duren. De brandende bult hooi moet uit elkaar worden getrokken. Hiervoor zijn twee kranen ter plaatse gekomen. De brandweer heeft een groot watertransportsysteem ingezet om voldoende bluswater ter plekke te krijgen.

De rook trekt over de akkers, waardoor het verkeer op de A6 en Muntweg geen hinder heeft. Het Friesepad is wel tijdelijk afgesloten omdat er slangen over de weg liggen. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. De politie sluit brandstichting niet uit.