Fietser gewond bij aanrijding op 'ongevallenrotonde' Urk

ProNews

Urk - Een fietser is donderdag rond 18:00 uur gewond geraakt bij een botsing met een auto op de rotonde Ransuil met de Urkerweg op Urk. De fietser, die geen voorrang kreeg, is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Op de oversteekplaats van de rotonde hebben fietsers voorrang. Vermoedelijk zag de automobilist de fietser over het hoofd tijdens het verlaten van de rotonde. Dat is niet voor de eerste keer gebeurd. Met regelmaat vinden er aanrijdingen plaats op deze rotonde. Vaak worden de tweewielers op het fietspad te laat door automobilisten opgemerkt of maakt men een voorrangsfout. Er staan al langere tijd extra borden en recentelijk is er een spiegel geplaatst om de veiligheid te verbeteren.

Geen eenheid in rotondes op Urk

Een meerderheid van de Urker gemeenteraad pleitte in december vorig jaar om maatregelen te nemen tegen de hoge snelheid van de (brom)fietsers bij de rotonde. De tweewielers komen vaak te snel op de oversteekplaats afrijden, waardoor automobilisten moeite hebben om te stoppen. Het CDA, de SGP en de ChristenUnie stelden vast dat er geregeld aanrijdingen zijn tussen fietsers en auto's.

De partijen denken dat de kans hierop kleiner wordt als fietsers een bocht moeten maken om de weg te kunnen oversteken. Het ideale beeld voor de gemeente zou zijn dat iedere rotonde van de Urkerweg dezelfde verkeerssituatie heeft. Tot op heden is dat nog niet het geval.

Nieuws

menu