Finale NK RC Parachute springen op 10 en 11 september in Emmeloord

Finale NK RC Parachute springen op 10 en 11 september in Emmeloord Eigen foto

Emmeloord - De vijfde en laatste wedstrijd van de landelijke competitie RC Parachute springen wordt komend weekend (10 en 11 september) gehouden op het modelvliegveld van LuchtVaartClub Emmeloord.

Aan deze wedstrijd doen ongeveer 20 parachutisten mee. Vijf van deze deelnemers zijn leden van de Emmeloordse LuchtVaartClub, 3 hiervan komen uit één familie en vertegenwoordigen elk een generatie. Het doel van RC Parachute springen is om zo dicht mogelijk bij het doel te landen. Dit doel is het middelpunt van een cirkel met een doorsnede van 10 meter. Hoe dichter bij het middelpunt, hoe minder punten er verkregen wordt. De winnaar is diegene met de minste punten.

Sleeptoestel

De parachutist wordt voor aanvang van een springronde met een sleeptoestel in een door de deelnemer gewenste richting en hoogte gebracht met inachtneming van lokale regels en beperkingen. Het sleeptoestel neemt meestal 2 parachutisten gelijktijdig mee de lucht in. Een jury beoordeelt de landing.

De beide wedstrijddagen beginnen zaterdag en zondag rond rond 10:00 uur en duren tot 15:00 uur. Het modelvliegveld van de Emmeloordse club ligt aan de Verlengde Revisieweg 4 te Emmeloord. Parkeren is mogelijk aan het eind van de verharde weg (Verlengde revisieweg, bij het Concern voor Werk).

Nieuws

menu