Spoken word-wedstrijd praktijkonderwijs Flevoland op zoek naar nieuwe kampioen

De veertien finalisten arriveren op 8 juni in een limousine bij De Kubus in Lelystad.

De veertien finalisten arriveren op 8 juni in een limousine bij De Kubus in Lelystad. Aangeleverde foto

Na een uiterst succesvol verlopen eerste editie houdt het Flevolands bibliotheeknetwerk samen met het praktijkonderwijs in Almere, Lelystad en Emmeloord weer een Spoken Word-wedstrijd.

Insteek van de samenwerking is om de leerlingen positieve ervaringen met taal te bezorgen, nadat zij door een slechte start in het primair onderwijs vaak een enorme leesaversie hebben ontwikkeld.

Spoken word-artiesten Sjaan Flikweert en Tyler Koudijzer zijn ook dit schooljaar aan de slag gegaan met de leerlingen van alle eerste klassen om zelf spoken word te maken. Tijdens schoolfinales is bepaald welke leerlingen de school vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale.

Finalisten arriveren in limousine

Op donderdag 8 juni komen de veertien finalisten iets voor 9.30 uur in een limousine aan bij De Kubus in Lelystad. Ze lopen vervolgens door een haag van klasgenoten over een rode loper naar binnen. De wedstrijd start om 9.45 uur.

De presentatie van de wedstrijd is in handen van Matthijs Biesmans. De jury bestaat onder andere uit Mika Eijpe, de winnaar van de eerste editie van de Spoken Word wedstrijd.