Fundering wacht op beton

De bekisting van de nieuwbouw aan de Zuiderkade is bijna klaar voor het beton Reina Halman Fotografie

Emmeloord - Aan de Zuiderkade in Emmeloord is de bouw gestart van 34 appartementen van Mercatus. De bekisting van de fundering is klaar voor het storten van beton.

Het is de eerste fase van de nieuwbouw aan de kade. De woningen worden zogenaamd all electric en energieneutraal met zonnepanelen en meer isolatie dan het bouwbesluit vraagt. De nieuwe bewoners toonden zich eerder op een bijeenkomst enthousiast over de nieuwbouw.

Duurzame sloop

Ze zijn vooral blij met de verschillende soorten appartementen die gebouwd worden. Daarnaast vinden ze het fijn dat de achtertuinen bij de woningen op de begane grond niet meer zo groot worden. De nieuwbouw is de vervanging van de 24 woningen die door New Horizon duurzaam gesloopt zijn. Het beton van de oude flats werd bijvoorbeeld verwerkt tot zand en grind, de basismaterialen van beton.

Mercatus realiseert de woningen voor starters en/of een-/tweepersoonshuishoudens, maar ook voor kleine (startende) gezinnen, senioren en minder valide woningen doelgroep WMO. De kale huurprijs van de appartementen ligt tussen 633 en 752 euro. De bouw is vertraagd van start gegaan. Mercatus verwacht dat de oplevering in het eerste kwartaal van 2023 zal plaatsvinden.

Nieuws

menu