Gambiaanse pannenkoekbakkers Theo en Jolanda uit Emmeloord beginnen minibar aan Spaanse kust. 'We willen een dag in de week rust nemen.'

Theo en Jolanda zwaaien Gambia gedag en beginnen een nieuw avontuur aan de Spaanse kust Eigen foto website avrotros

Emmeloord - Het ‘Ik-vertrekpaar’ Theo en Jolanda uit Emmeloord hebben hun pannenkoekhuisje in Gambia verkocht en beginnen aan een nieuw avontuur in Spanje, laten ze op de website van AvroTros weten.

Theo en Jolanda waren zaterdag 18 juni te zien in de uitzending ´Ik Vertrek Even Weg.´ Daarin hadden ze een uitwisseling met Bob en Ruby en hun jongens in Frankrijk. ‘Na deze ontmoeting waarbij ons hekelpunt, een beetje vrije tijd, sociaal leven en het missen van onze familie vaak besproken is, hebben wij eens diep nagedacht en overwogen om uit Gambia te vertrekken na zes fijne en succesvolle jaren’, zegt Theo.

Nieuwe uitdaging

Bij toeval hebben wij een spontaan jong stel uit Nederland ontmoet dat opzoek was naar een restaurant in Gambia. Deze mensen (Aart en Annelies) hebben ons bedrijf overgenomen en zullen medio september doorstarten met TeJo´s Pannenkoekenbar in Gambia.

Theo en Jolanda hebben een opknaphuis in Spanje gekocht en starten een kleine bar-bistro, die ze huren aan de boulevard van Rincon de la Victoria ten oosten van Malaga. ‘Hier zijn we de afgelopen weken druk bezig geweest met schoonmaken, verven en de inrichting om de Bistro tot ons nieuwe thuis te maken. Met vallen en opstaan, zowel op taalgebied als met instanties zijn we nu aardig op weg om aan de Spaanse gewoontes te wennen’, onthullen de twee.

De twee zijn van plan om in ieder geval een dag in de week rust te nemen. In Gambia draaide de zaak alle dagen door. ‘Natuurlijk wordt het weer hard werken maar dan met een dagje vrij, meer tijd met de familie en natuurlijk op vakantie naar Gambia om te genieten van het land en alles wat het te bieden heeft.’

Op de site van avrotros het hele verhaal.

Nieuws

menu