Gejo Grading wint eerste gemeentelijke Smart Farming Award

Wethouder Hans Wijnants deelt de Smart Farming Award uit aan GeJo Grading in Luttelgeest. Verder van vlnr: Cor van Veldhuijsen, Marien Verhage, Gerard Blok, de wethouder en dan Wouter Blok. Foto gemeente Noordoostpolder

Luttelgeest - GeJo Grading heeft met de Smart Grader de allereerste gemeentelijke Smart Farming Award gewonnen. Deze optische sorteerder sorteert grote partijen aardappels zeer nauwkeurig op aantallen, maat en externe kwaliteit.

‘Het is een slimme techniek die in sorteerinstallaties wordt gebruikt. Niet alleen in Noordoostpolder. Klanten uit de hele wereld zetten de unieke sorteertechniek uit Luttelgeest in. En daarnaast is het een goed voorbeeld van optimale samenwerking en gebruik maken van elkaars kennis in de keten’, vertelde wethouder Hans Wijnants bij de uitreiking van de prijs.

Prijsuitreiking

Onder het mom van een jurybezoek kreeg Gejo Grading onverwachts de prijs uitgereikt. Gerard Blok: ‘Wij zijn verrast en blij met deze Award. Voor ons is dit ook een eerbetoon aan medeoprichter Jos Broeders, die helaas eind vorig jaar plotseling is overleden. Het is een stimulans om verder te ontwikkelen en ons concept beter te promoten.’ De winst van de Smart Farming Award betekent naast een prachtige Award en bekendmaking, ook een promotiebudget van € 2.500. Deze wordt ingezet vanuit de nieuwe gebiedsmarketing ‘Gemaakt in dé Noordoostpolder’.

De Smart Farming Award

De agrarische sector in de Noordoostpolder staat in binnen- en buitenland hoog aangeschreven. Dat is mede te danken aan het voortdurend innoveren binnen de branche. Met de Smart Farming Award wil de gemeente Noordoostpolder de agrarische sector stimuleren om te blijven vernieuwen. Iedereen kon bedrijven of personen uit Noordoostpolder nomineren. De inzendingen zijn beoordeeld op de bijdrage die de innovatie levert aan: gezonde gewassen in vitale grond, een toekomstbestendig bedrijf met zorg voor het milieu, aantrekkelijkheid van de sector als werkgever en een vitale keten.

Jury

De jury bestaat uit Marien Verhage (LTO Noord), Cor van Veldhuijsen (Agrofoodcluster) en wethouder Hans Wijnants (gemeente Noordoostpolder).

Nieuws

menu