Gemeente Noordoostpolder hervat cursus ‘Politiek Actief’

De gemeenteraad van Noordoostpolder. Erik Driessen

Emmeloord - Inwoners van de Noordoostpolder kunnen een gratis cursus Politiek Actief volgen. De cursus is er voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Ook wanneer inwoners meer invloed willen uitoefenen op de lokale besluitvorming is de cursus geschikt.

De belangstelling voor de cursus Politiek Actief was in het voorjaar zo groot, dat er is besloten de cursus nogmaals aan te bieden. Iedereen die z’n kennis over de lokale politiek wil vergroten is van harte welkom.

In totaal zijn er vier bijeenkomsten van 19.30-22.00 uur. Iedere bijeenkomst heeft een ander thema. Maandag 23 augustus: Introductie en kennismaking ‘Hoe wordt Nederland bestuurd?’. Maandag 6 september: Wat doet een gemeente? Hoe kan ik invloed uitoefenen? Maandag 20 september: De gemeenteraad: politiek, fracties, raadsleden, vergaderingen. Maandag 4 oktober: De gereedschapskist van een raadslid. Daarnaast volgen de cursisten een commissie- en/of gemeenteraadsvergadering en kunnen zij een korte stage lopen bij een politieke partij.

De cursus start op maandag 23 augustus in het gemeentehuis in Emmeloord. Aanmelden kan tot maandag 9 augustus via griffie@noordoostpolder.nl .

Nieuws

menu