Gerdien Lambregtse-Baan nieuwkomer op verkiesbare plaats ChristenUnie-SGP NOP

Gerdien Lambregtse-Baan nieuwkomer op verkiesbare plaats van ChristenUnie-SGP NOP. Eigen foto

Emmeloord - Gerdien Lambregtse-Baan staat op de vijfde plaats. De partij heeft momenteel 5 zetels in de raad en wil er graag een zesde bij.

Gerdien komt van buiten de politiek en brengt een frisse wind met zich mee en met haar onderwijsachtergrond is ze waardevol voor de fractie, aldus de partij. Met lijsttrekker Anjo Simonse en Sjoerd de Boer op nummer 2 heeft de partij een ervaren wethouder en fractievoorzitter in huis. ‘Met deze kartrekkers gaan we de nieuwe periode in’, zeggen CU-bestuursvoorzitter Henriëtte van Keulen-Nentjes en SGP-bestuursvoorzitter Kees Versprille in koor.

Gerda Knijnenberg-Albas en Yosef Mahmoud staan op respectievelijk nummer 3 en 4. ‘Gerda is een mensenmens en jurist. Yosef is ervaren in thema’s als jeugdzorg en welzijn en heeft een achtergrond als projectmanager. Beide kandidaten geven onze toekomstige fractie een forse inhoudelijke boost’, aldus Van Keulen.

Op nummer 6 staat het ervaren raadslid Tobias van Dijk, in het dagelijks leven projectmanager voor grote infrastructurele projecten. Kees Versprille, eigen ondernemer, is kandidaat op nummer 7.

Dorpen vertegenwoordigd

De beide partijen hebben bij het samenstellen van de lijst gelet op een mooie mix van ervaring en vernieuwing en de talenten van de kandidaten. Daarnaast vinden de beide partijen het belangrijk dat de kandidaten uit de verschillende woonkernen van Noordoostpolder komen. “Met een breed samengestelde lijst kunnen we de polder goed vertegenwoordigen”, zegt Versprille.

Nieuws

Meest gelezen