Gert Jan Kerssies houdt lezing over Marker Wadden in Emmeloord

Gert Jan Kerssies met zijn vader op de Marker Wadden. Foto: Natuurmonumenten

Op uitnodiging van IVN Noordoostpolder verzorgt Gert Jan Kerssies donderdag 26 januari om 19.30 uur in de Belgische barak aan de Sportlaan 48 in Emmeloord een lezing over de Marker Wadden.

In 2016 werd begonnen met de aanleg van de Marker Wadden, een kunstmatige eilandengroep in het Markermeer voor de kust van Lelystad. Intussen zijn de eilanden een begrip geworden vanwege het rijke vogelleven en de weidse natuur.

Eilandwachter

Gert Jan Kerssies is vrijwilliger bij Natuurmonumenten en is geregeld een week op de Marker Wadden te vinden als eilandwachter. Aan de hand van foto’s deelt hij tijdens de lezing zijn kennis en ervaring. De toehoorders krijgen een beeld van de ontwikkeling van de Marker Wadden en van wat men er zoal kan tegenkomen. Zo vormt de lezing een mooie voorbereiding op een bezoek aan dit unieke natuurgebied.

Aanmelden

De lezing duurt ongeveer een uur. De deur is open vanaf 19.15 uur. Bijwonen van de lezing is gratis. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar ivnnoordoostpolder@gmail.com onder vermelding van het aantal personen.

Nieuws

menu