Gezondheidscentrum Emmeloord verder als Het Vlie

Het Gezondheidscentrum Emmeloord heet voortaan Het Vlie. Pixabay.nl

Emmeloord - Gezondheidscentrum Emmeloord, dat in ontwikkeling is aan de Urkerweg op de locatie Antonius, heet voortaan Het Vlie.

In Het Vlie hebben 12 zorgpartijen hun krachten gebundeld. Intensief samenwerken door de zorgpartners is van groot belang om de komende jaren goede zorg te kunnen blijven verlenen in de gemeenten Noordoostpolder en Urk. Het gebouw moet de gezamenlijke visie op alle mogelijke manieren ondersteunen en faciliteren.

Ruim twee jaar zijn betrokken zorgpartijen, in samenwerking met de gemeenten Noordoostpolder en Urk, onderweg om een gezondheidscentrum te realiseren. Vanuit dit gezondheidscentrum wordt een compleet en op elkaar aansluitend aanbod van zorg en behandeling geboden aan alle inwoners van Noordoostpolder en Urk.

Waar komt naam Het Vlie vandaan

Het Vlie had vroeger een belangrijke functie, het was de verbinding en de goed begaanbare route van het Flevomeer naar de Noordzee. Het is waarschijnlijk dat de woorden Flevo en Vlie hetzelfde betekenen. Dat maakt dat Het Vlie historisch gezien een sterke link naar de regio en de huidige provincie Flevoland heeft. De goed begaanbare route staat synoniem voor hetgeen het centrum de inwoners te bieden heeft: een goed begaanbare route naar gezondheid. De stroming naar vitaliteit en positieve gezondheid, partners gaan met de gemeenten Noordoostpolder en Urk ook actief inzetten op preventie. De verbinding waar Het Vlie voor staat is een mooie verwijzing naar de verbinding tussen de verschillende zorgorganisaties.

Nieuws

menu