Go Products Nagele trots op moderne optische sorteermachine

Het innovatieve familiebedrijf zoekt personeel. Reina Halman Fotografie

Go Products in Nagele is 22 jaar geleden opgericht door Hans Goud. Hij startte met de levering van plantuien. Toen in 2010 zoon Arjen erbij kwam in het bedrijf, na ervaring te hebben opgedaan bij verschillende bedrijven, werd de opslag voor plantuien uitgebreid en kwam er een nieuwe sorteerlijn voor plantuien en gangbare en biologische consumptie-uien. Go Products zorgt als onafhankelijk loonbedrijf voor het sorteren, verpakken en bewaren van consumptie-uien.

In 22 jaar is er veel veranderd in het bedrijf. Het meest trots zijn vader en zoon op de moderne en innovatieve optische sorteerlijn, de Eqrader, die werd aangeschaft in 2019.

Met deze moderne optische sorteermachine zijn er geen mensen aan de sorteerband meer nodig en is de snelheid van sorteren vele malen hoger. De uien worden volgens een constante, hoge kwaliteitsstandaard in wel 18 categorieën ingedeeld. De camera maakt 6 foto’s van iedere ui, drie van de ene en drie van de andere kant. Hierdoor weet de machine exact in welke categorie de ui ingedeeld moet worden. Door de vele categorieën is er bijna geen restproduct en wordt de klant gekoppeld aan de uiencategorie die hij wenst.

Go Products is met deze geavanceerde machine, die zichzelf steeds verbetert door gebruik te maken van artificial intelligence (AI) koploper op het gebied van sorteren.

Wil jij in zo’n mooi modern en innovatief bedrijf achter de knoppen van de nieuwste machine zitten, reageer dan op de vacature van machine operator.

Verpakken

Het bedrijf groeide van 5.000 ton uien naar 35.000 ton uien per jaar en daarmee van één man personeel in 2018 naar vijf vaste personeelsleden in 2022. De uien worden verpakt in zakjes met 500 gram tot bigbags met 1200 kilo. Dat vergt een hele organisatie. Voor de aansturing van de verpakkingslijn zoekt Go Products ook nog een aanpakker.

Naast het sorteren, verpakken en bewaren van uien voor derden heeft Go Products haar eigen exclusieve rassen plantuien, onder de naam UNIO.

Kijk op goproducts.eu voor meer informatie.


Nieuws

menu