Grastival viert lustrum in nieuw jasje

In 2019 werd het feest voor de laatste keer gehouden. Jeffrey Korte

Het Grastival viert 13 augustus zijn vijfde editie. In tegenstelling tot eerdere jaren is het festival nu verhuisd naar de overkant van de weg, aan de Uiterdijkenweg 2 in Luttelgeest.

Sinds 2016 wordt Grastival traditiegetrouw aan het einde van het festivalseizoen gehouden. Door twee jaar van afwezigheid door de coronacrisis moest het 5-jarig bestaan van Grastival even op zich laten wachten, maar nu gaat het toch echt gebeuren. Met verschillende muziekstijlen, energieke acts en alles in een compleet nieuw gegoten jasje belooft het op 13 augustus volgens de organisatie weer één groot feest in de polder te worden.

Acts

Mede-organisator Mike Meijer vertelt: ‘Dit jaar zal het festival twee podia hebben, het Hoofdpodium en The Partyhouse. Op het hoofdpodium kunnen de bezoekers de hele avond genieten van diverse soorten muziek zoals Rock & Roll, echte klassiekers en bekende covers. In The Partyhouse zullen verschillende DJ’s een set draaien van House tot Hardstyle en nog veel meer. Daarnaast zijn er op verschillende momenten over de avond optredens met drums en blazers van de GDFL Brassband, hiermee is er voor elk wat wils.’

‘Op het Hoofdpodium zal de 4-koppige Pop/Rock band The Green Monkeys de avond starten. Vervolgens worden de drumstokken overgegeven aan het muzikale trio STARSTRUCK om de avond af te sluiten. Deze unieke band heeft een zeer divers repertoire van bekende meezingers, grappen en grollen en zorgen voor veel interactie met het publiek. In The Party House zal lokale DJ Thomas van Beveren de spits afbijten gevolgd door Fissa Kings, Gekkenhuys en Daani. Daani speelde recentelijk nog op het NOPPOP-festival in Bant en heeft al op verschillende andere grote festivals zoals de Zwarte Cross en Defqon.1 gestaan’, zo weet Meijer te vertellen.

1800 bezoekers?

Met de toenemende populariteit in festivals en de successen van afgelopen edities hoopt Grastival dit jaar weer zo’n 1800 festivalgangers te verwelkomen. Grastival is een initiatief van Jongeren19nu Mix-ML wat op zijn beurt een aftakking van Jongeren19nu is. Jongeren19nu is een vereniging die al sinds 1971 feesten en activiteiten in heel Flevoland organiseert wat betekent dat zij dit jaar hun 50-jarig bestaan vieren.

Kaartjes

Grastival is voor 16 jaar en ouder, begint om 21:00 uur en duurt tot 02:00 uur. De deuren sluiten om 23:00 uur. Uit alle dorpen in de Noordoostpolder zullen bussen af en aan rijden richting het festivalterrein. Kaarten: Leden Jongeren 19nu: 10,-; Niet-leden: € 15,- en aan de deur € 17,50. Voor tickets en verdere informatie, kijk op www.grastival.nl.


Nieuws

menu