Groepen 8 Schweitzerschool krijgen les over dode hoek

Jaarlijks vallen door ongelukken met de dode hoek rond de 10 doden en enkele tientallen zwaargewonden te betreuren. Dat wil VVN met deze lessen voorkomen. aangeleverde foto

De groepen 8 van de Albert Schweitzerschool uit Emmeloord hebben maandag lessen over ‘de dode hoek’ gevolgd. Met het lesprogramma Veilig op Weg leerden de kinderen wat je het beste kunt doen als je een vrachtauto, bus of landbouwvoertuig op straat tegenkomt.

Dankzij de inzet van DHL Parcel en een voorlichter van Veilig Verkeer Nederland, kregen de kinderen een leuke les over de dode hoek en andere zaken waar bestuurders van grote voertuigen mee te maken hebben.

Veilig op weg

Het lesprogramma Veilig op Weg begint in de klas met een film en een quiz, waarin de kinderen leren wat de dode hoek is en hoe ze veilig kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer. Maar het spannendste gedeelte van de les is natuurlijk wanneer de kinderen plaats mogen nemen in de cabine van een echte vrachtauto en zelf kunnen ervaren wat een chauffeur wel en niet ziet.

Veilig op Weg is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland en Transport en Logistiek Nederland (TLN) en is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Flevoland en DHL Parcel. Begin juli wordt de les ook aan geboden aan de leerlingen uit de groepen 7.


Nieuws

menu