'Grote brand' in bedrijfspand Vollenhove waarschijnlijk door brandstichting

ProNews

Vollenhove - In een zo goed als leegstaand bedrijfspand aan De Weijert in Vollenhove is vanochtend rond 07:30 uur brand ontstaan. De brandweer schaalde op naar het sein 'grote brand' en rukte met meerdere voertuigen uit. De politie vermoedt dat brandstichting de oorzaak is.

De brandweer van Vollenhove was na de melding snel ter plaatse omdat de kazerne op een steenworp afstand van het brandadres zit. Vanwege de opschaling kwamen ook brandweerwagens uit Marknesse en Zwartsluis ter plaatse. Eveneens bood de hoogwerker uit Steenwijk assistentie.

Snel geblust

De brand woedde in een loods van een bedrijf dat werkt met en handelt in landbouwmachines, maar het desbetreffende pand stond zo goed als leeg. Volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio stond er binnen een auto gestald en die is helemaal uitgebrand. De brandweer wist door adequaat optreden een uitslaande brand te voorkomen. Het vuur was dan ook snel geblust. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend. Het Team Brandonderzoek van de brandweer gaat dit uitzoeken.

Het gehele pand stond vol met rook. De brandweer zette ventilatoren in om de zwarte rook uit het gebouw te verdrijven. De eigenaar van het bedrijf had wat rook ingeademd en is daarom gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar de man hoefde niet naar het ziekenhuis. Verder raakte er ook niemand gewond bij de brand.

Nieuws

menu