HVC rijdt in oktober snoeiroutes door Noordoostpolder voor ophalen snoeiafval

HVC rijdt in oktober weer snoeiroutes door de Noordoostpolder. Foto Pixabay.nl

Emmeloord - HVC, afvalverwerker in Noordoostpolder, rijdt in oktober een speciale ‘snoeiroute’ waarbij ze snoeiafval bij inwoners thuis ophaalt.

Van het snoeiafval wordt compost en groen gas gemaakt. Daarom is het belangrijk om dit apart in te leveren en haalt HVC het gratis op. Inwoners kunnen overigens het hele jaar hun (grof) tuinafval inleveren bij de milieustraat aan de Montageweg 1 in Emmeloord. Dit soort afval kan naar het gratis gedeelte worden gebracht. Er zit geen limiet aan de hoeveelheid tuinafval dat gebracht mag worden.

Aanmelden voor snoeiroute

HVC rijdt op 18 en 20 oktober een snoeiroute. Inwoners die hun snoeiafval thuis op willen laten halen, maken eenvoudig een afspraak via de grof afval module in de HVC-app (‘ik wil grof afval laten op halen’) of via hvcgroep.nl/grofafval. Hiervoor zijn per datum 30 plekken beschikbaar. Een voorwaarde is dat het snoeiafval tilbaar en gebundeld wordt aangeboden.

Een bos mag maximaal 1,5 meter lang zijn en niet meer dan 25 kilo wegen. Boomstronken en boomstammen kunnen niet aangeboden worden. Nadat de afspraak is gemaakt, kunnen inwoners het snoeiafval op de afgesproken dag klaarleggen, op de plaats waar normaal de afvalbakken worden neergezet op een ophaaldag.


Nieuws

menu