Heemschut waarschuwt voor aantasting polderlandschap

Zuidwesterringweg 10 in Nagele. Foto: Google Maps

Erfgoedvereniging Heemschut vindt dat de uitbreiding van een boerderijerf tot zes hectare aan de Zuidwesterringweg 10 in Nagele leidt tot aantasting van het polderlandschap. Bovendien vreest Heemschut dat het de deur openzet voor meer van deze ‘ongewenste initiatieven’.

Heemschut heeft daarom een zienswijze ingediend op de bestemmingsplanwijziging. ‘Op basis van het Structuurplan Noordoostpolder 2025 is het voorstel volledig strijdig met het landschapsbeleid en ook volledig strijdig met de regels voor uitbreiding van boerderijerven. Feitelijk is het onbegrijpelijk hoe dit voorstel het tot een bestemmingsplanwijziging heeft gebracht’.

De uitbreiding van het boerderijerf moet economische activiteiten mogelijk maken die volgens Heemschut goed kunnen plaatsvinden op een van de nabijgelegen bedrijventerreinen. Ook omwonenden hebben een zienswijze ingediend, tegen de bestemmingsplanwijziging.

‘Noordoostpolder heeft een bijzonder landschap’, stelt Heemschut. ‘Niet voor niets was het landschap onderdeel van het voorstel van het rijk om de Noordoostpolder te plaatsen op de Lijst Unesco Werelderfgoed Koninkrijk der Nederlanden 2010’.

Nieuws

menu