Help je een zaterdag mee appels plukken voor de voedselbanken?

Wie helpt een handje mee bij het plukken van appels voor de voedselbanken. Eigen foto

Kraggenburg - Het initiatief bij de Voedselbank Dronten om vorig jaar met vrijwilligers appels te plukken voor de voedselbank is nu ook overgewaaid naar de Noordoostpolder. Het komend najaar wordt er bij telers in Kraggenburg en Marknesse geplukt voor de voedseluitgifte.

Het gaat om appels, die anders blijven hangen vanwege een verkeerde kleur of afmeting, om uiteindelijk op de grond te vallen. Dat is natuurlijk behoorlijk zonde en verspilling van goed en gezond fruit. In Dronten werden vorig jaar bij 2 fruittelers, zo’n 15.000 kg appels geplukt. Deze zijn verspreid over alle voedselbanken in de regio, waar men tot december de voedselpakketten kon vullen met gezond fruit.

Nu ook Zeewolde, Kraggenburg en Marknesse aansluiten kunnen straks bij 13 fruittelers in de regio appels geplukt worden. Menig fruitteler is dus enthousiast over dit idee en sommigen bieden zelfs aan om ook de kruisbestuivers te plukken, fruitbomen die tussen de rijen in staan ten behoeve van de bestuiving.

Wie helpt mee om de appels te plukken. De plukdagen zijn de zaterdagen in oktober, misschien ook de laatste zaterdag van september. We plukken vanaf 08.30 uur tot 15.30 uur, maar als je een dagdeel kunt is dat ook prima. Meer informatie of aanmelden kan telefonisch of via de app op nummer 06-38591055 en via de mail arie.burggraaf@groentefruitbrigade.nl. Met een club of groep komen is ook zeer welkom.

Nieuws

menu