Hester Kuper zegt SBBK na twaalf jaar vaarwel

Hester Kuper geeft het stokje over aan Klaas Doornbos. Foto: Jannette Weultjens

Hester Kuper is na een bestuursperiode van twaalf jaar bij de Stichting Beheer voormalig Bezit Kruisverenigingen Noordoostpolder, kortweg SBBK Noordoostpolder, afgetreden. De afgelopen zes jaar vervulde zij de functie van voorzitter.

‘De leukste stichting waarvoor ik me ooit in mijn leven heb mogen en kunnen inzetten. Elke toekenning voor een project riep een beetje het Sinterklaas-gevoel op bij mij,’ blikt Kuper glimlachend terug.

Geen reguliere gelden

Organisaties kunnen voor een project op het gebied van zorg en welzijn een beroep doen op het fonds dat de SBBK beheert. Het gaat om initiatieven waarvoor geen reguliere gelden beschikbaar zijn. Voorbeelden zijn Zorgboerderij “Op de Wurf” die dankzij SBBK een digitale tovertafel kon aanschaffen en Het Revelsanthuis dat nu plezier heeft van een duofiets. Organisaties kunnen ook een aanvraag voor individuele noodhulp op het gebied van zorg of welzijn indienen.

Dankzij haar grote netwerk heeft Hester Kuper veel instanties op het gebied van zorg en welzijn in Noordoostpolder attent gemaakt op de SBBK.

Op kritische wijze

Als voorzitter gaf zij jaren op haar eigen betrokken, enthousiaste, maar ook kritische wijze sturing aan de bestuursvergaderingen. Op initiatief van Kuper werd in 2017 de ‘Ode aan de vrijwilligers’ in het leven geroepen, waarbij jaarlijks een groep vrijwilligers met een bescheiden financiële waardering in het zonnetje wordt gezet. Inmiddels heeft Klaas Doornbos de voorzittershamer overgenomen.

Nieuwe aanvragen kunnen tot en met 31 maart worden ingediend via www.sbbk-nop.nl .

Nieuws

menu