Het weer | Een paar rustige dagen

Dreigende wolken boven het IJsselmeer met soms ook een paar stevige buien de afgelopen dagen. Foto Robert de Vries.

Het was de afgelopen dagen even wennen aan het wisselvallige en frisse weer. Een stevige noordwestelijke stroming voerde talrijke buien naar onze omgeving. Inmiddels is het droog geworden en dat hebben we te danken aan een hogedrukgebied.

Vandaag lag dat pal boven ons. Daardoor stond er maar heel weinig wind. Dat geldt ook voor de komende nacht. Misschien kan er dan wat mist ontstaan. Morgen wordt een droge dag met af en toe zon. Misschien dat de dag eerst wat grijs kan beginnen. De temperatuur loopt op naar een graad of 18. Dat is heel normaal voor deze tijd.

Herfst

Vrijdag is het droog met van tijd tot tijd zon. Het kwik ligt nog steeds rond de 18 graden in de middag. De wind komt uit een zuidelijke richting en is zwak tot matig. Een heel aardig begin van de herfst, want op deze dag begint hij volgens de kalender. Om 03:04 staat de zon boven de evenaar.

Zaterdag kan er weer een bui vallen, maar zondag is het droog met af en toe zon. De temperatuur komt in de middag rond een graad of 17 te liggen. Na het weekeinde komt er een lagedrukgebied opzetten vanuit het westen. Daardoor neemt de wisselvalligheid ook weer toe. Vanuit het noordwesten komen buien opzetten. Verder zal de wind ook gaan toenemen. Voorzichtig gaat de temperatuur iets omlaag.

Nieuws

menu