Het weer | Guurder

De laatste bladeren vallen van de boom tijdens een nevelige ochtend in Emmeloord-West. Robert de Vries

Emmeloord - We zitten in de laatste week van november en ook de laatste dagen van de meteorologische herfst. Langzaam zakt de gemiddelde temperatuur naar waardes die bij de winter passen.

Maandag moesten verschillende mensen alweer autoruiten krabben. Het kwik lag in de ochtend rond het vriespunt. Landelijk gezien hadden we de eerste vorstnacht van het seizoen. De afgelopen dagen was het relatief rustig najaarsweer. De komende dagen komt er iets meer reuring in de atmosfeer. Op de weerkaart van Europa zitten we nu nog onder de vleugels van een hogedrukgebied, maar dat neemt in activiteit af. Een nieuw hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan probeert morgen nog grip te krijgen op het weer, maar uiteindelijk komt er een depressie boven de Noordzee te liggen met een kerndruk van 978 hectopascal.

Hagel of natte sneeuw

Deze komt in het weekend boven onze omgeving te liggen. Als je een barometer thuis hebt kan je zien dat hij in het weekeinde behoorlijk laag komt te staan. Het systeem neemt ook buien en koudere lucht met zich mee. De middagtemperatuur daalt naar een graad of 5. In de nacht komt de temperatuur dichtbij het vriespunt. Verder vallen er buien en daar kan hagel of een vlok natte sneeuw bij zitten. Guurder dus. Winterweer zit er zeker niet in. Na het weekeinde blijft het fris met temperaturen rond de 6 à 7 graden. In de nacht enkele graden boven nul. Heel normaal voor eind november.

Nieuws

menu