Hulpdiensten rukken uit voor aangebrande broodjes in wooncomplex Emmeloord

De hulpdiensten rukten tevergeefs uit. Foto: ProNews Producties

De hulpdiensten zijn zondag aan het begin van de middag gealarmeerd voor brand in wooncomplex De Houttuinen, naast woonzorgcentrum Hof van Smeden, in Emmeloord. Uiteindelijk bleek een en ander mee te vallen. Het ging om aangebrande broodjes.

De hulpdiensten namen de brandmelding zeer serieus, er werd meteen opgeschaald. De brandweer maakte ‘middelbrand’, wat betekent dat er twee blusvoertuigen en een hoogwerker werden gealarmeerd. Toen de eerste brandweerwagen arriveerde, bleek de situatie mee te vallen. De nog aanrijdende brandweervoertuigen konden worden afgemeld.

Magnetron

Het ging om aangebrande broodjes in een magnetron van een appartement. De brandweer hoefde geen brand te blussen. Men heeft de woning geventileerd en de magnetron naar buiten gebracht. De bewoonster van het appartement is nagekeken door ambulancepersoneel vanwege mogelijk rookinhalatie. Uiteindelijk hoefde de vrouw niet naar het ziekenhuis.

Tweede incident

Het was het tweede incident in een week tijd op deze locatie. De hulpdiensten rukten vorige week zondagnacht ook al uit naar wooncomplex De Houttuinen. Toen was er een waterleiding gesprongen, waardoor drie etages blank kwamen te staan. Mede hierdoor zat de schrik er bij de tweede uitruk goed in bij de bewoners, aldus de brandweer.

Nieuws

menu