Humanitas Noordoostpolder viert 60-jarig bestaan met cabaret

Vrijwilligers van Humanitas Noordoostpolder genieten van het cabaret van Twee Recht, Twee Averecht in de Bantsiliek in Bant. Foto Reina Halman Fotografie

Bant - De afdeling Humanitas NOP vierde dinsdagavond haar zestigste verjaardag met een avond vol cabaret in de Bantsiliek in Bant.

Op 27 april 1961 werd in Emmeloord de eerste algemene vergadering van de afdeling Humanitas NOP gehouden. De nieuwe afdeling zag het als haar eerste doel om de buitenkerkelijke gezinszorg in de Noordoostpolder van de grond te krijgen. De afdeling draaide op vrijwilligers en in samenwerking met bestaande instanties. Humanitas breidde zich snel uit en kon naast vrijwilligers ook betaalde medewerkers aantrekken.

In de loop der jaren zijn er meer projecten gestar, zoalst: Steun bij Rouw en Zingeving, Vriendschappelijk huisbezoek, Levensboek, jongerenproject Match, (Opvoed)ondersteuning Home-Start en Thuisadministratie & Formuliereninloop. De uitvoering van deze mooie projecten wordt gedaan door getrainde vrijwilligers die allen ondersteund worden door een (vrijwillig) coördinator.

Kanjers

Vrijwilligers zetten zich wekelijks in om de inwoners van de Noordoostpolder te ondersteunen! Vrijwilligers zijn het goud van de maatschappij of zoals in het Jubileummagazine te lezen is: “Het zijn Kanjers”. Zij zijn héél belangrijk voor de deelnemers. Zeker in de achterliggende jaren waarin Corona en lockdowns een grote impact hadden op de samenleving, toonden zij veel veerkracht en maakten ze zich op allerlei manieren hard om toch de ondersteuning aan de deelnemers te kunnen geven.

Het jubileum werd daarom ook aangegrepen om de vrijwilligers van Humanitas NOP in het zonnetje te zetten. Ze werden getrakteerd op een feestelijke avond als Dankjewel voor hun geweldige en vaak al vele jaren inzet. Met een gezellig samenzijn en optreden van het cabaret Twee Recht, Twee Averecht werden de vrijwilligers en leden bedankt voor de steun en inzet.

Meer informatie over de activiteiten op de site noordoostpolder@humanitas.nl

Nieuws

menu