Informatieborden bij bomen op vernieuwd zandsculpturenpad door Kuinderbos

De nieuwe zandsculputerenroute in het Kuinderbos met afbeeldingen die passen bij 80 jaar Noordoostpolder Foto Staatsbosbeheer

Kuinderbos - Langs de wandelroute met de zandsculpturen in het Kuinderbos, die dit jaar in het teken staan van 80 jaar Noordoostpolde, zijn bij 10 bomen informatieve bordjes geplaatst door Staatsbosbeheer.

De bordjes zijn geplaatst op initiatief van de gemeente Noordoostpolder in het kader van 60 jaar gemeente Noordoostpolder en 80 jaar droog. Bij elke boom of struik wordt een leuk “weetje” verteld. Wist jij dat de oudste boom ter wereld mogelijk een fijnspar uit Zweden is, waarbij de leeftijd op 9555 jaar geschat wordt? Of dat de meidoorn vroeger gebruikt werd als omheining van een stuk grond om het vee binnen te houden?

De bordjes geven informatie over de verschillende bomen die in het Kuinderbos voorkomen. Ze tonen een uitgebreide beschrijving van de bomen, foto’s en andere leuke weetjes, waardoor de wandelaars meer te weten komen over wat er groeit en bloeit in het bos. De bordjes zijn ontworpen door leerling boswachter Hester Wolters uit IJlst die wekelijks een dag meewerkt in het Kuinderbos in het kader van haar opleiding bos- en natuurbeheer.

Polderzandsculpturen

Op 9 mei zijn zandkunstenaars begonnen met het maken van nieuwe beelden, die dit jaar te maken hebben met 60 jaar gemeente Noordoostpolder en 80 jaar droog. De zandsculpturenroute wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Wiel Drachten, gemeente Noordoostpolder en Staatsbosbeheer. De route is 2,5 km lang, honden mogen uitsluitend aangelijnd mee. Omdat er nu veel grondbroeders en jonge dieren zijn treden de boswachter streng op als een hond niet aangelijnd is.

Route en parkeren

Startpunt van de route is langs de Schoterweg te Bant. (zandsculpturenroute). Parkeren kan langs de Schoterweg bij het begin van de route. Let op aan één zijde van de weg is een parkeerverbod zodat het voor passerende automobilisten overzichtelijk en veilig blijft

Nieuws

menu