Inloophuis de Boei aan de Wilgenlaan 2 in Emmeloord trekt aan de noodbel. Door tekort aan vrijwilligers wordt voortbestaan inloophuis bedreigd.

Vrijwilligers zijn essentieel voor het voortbestaan van inloophuis de Boei in Emmeloord. Eigen foto

Emmeloord - Door een tekort aan vrijwilligers dreigt mogelijk sluiting van inloophuis de Boei van Triade Vitree in Emmeloord.

Voor mensen met een licht verstandelijke beperking is het leggen van contact met andere mensen belangrijk. Hoewel ze vrij zelfstandig deelnemen aan de maatschappij, is het soms lastig voor hen om andere mensen te ontmoeten. Triade Vitree biedt deze groep de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten bij het inloophuis de Boei.

Daar ontmoeten ze elkaar om samen te eten, even te kletsen of te relaxen. De Boei kan wekelijks de deuren openen dankzij een team van trouwe vrijwilligers. Om deze ontmoetingen in de toekomst blijvend mogelijk te maken is de hulp van vrijwilligers onontbeerlijk, want door een tekort aan vrijwilligers dreigt het wekelijkse uitje voor deze groep te verdwijnen.

Geweldig om te doen

Wekelijks is ‘inloophuis de Boei’ geopend op de vrijdag- en zaterdagavond vanaf 17.00 uur. Vrijwilligers zorgen elke keer weer voor de ontspannen sfeer en een smakelijke maaltijd. Vrijwilligers zoals Anneke en Tanny. ‘Het is geweldig om te doen, want we krijgen er zoveel gezelligheid en blijdschap voor terug’. Het is genieten met een hoofdletter G en altijd supergezellig! We koken meestal voor zo’n 10 mensen. Daarom zijn we altijd met 2 vrijwilligers per avond. We zijn nu op zoeken naar enthousiastelingen die, net als wij, vrijwilliger willen worden bij de Boei! Of dat nu 2 x per week is, of 1 keer per maand, dat maakt niet uit. Je wordt ingedeeld naar de tijd die jij beschikbaar hebt.’

De bezoekers van de inloop komen er graag. Het is voor hen een tweede thuis en ieder geniet op zijn eigen manier. Zo maakt Jan een puzzeltje, Roald geniet in stilte van alle gezelligheid en Herman en Lucia drinken samen een kopje koffie. ‘Voor ons is het echt een fijne plek’, vertelt Boudewijn, een trouwe bezoeker vanaf het eerste uur. ‘Gezelligheid staat voorop, we ontmoeten anderen mensen en eten met elkaar. Veel beter dan in je eentje thuis zitten’.

Verhaal kwijt

Alberdina komt er ook even bij zitten. ‘We praten over van alles. Over de leuke dingen, maar ook de minder leuke dingen. We kunnen ons verhaal kwijt en de vrijwilligers hebben aandacht voor ons’. Alexander beaamt dat. ‘En wat denk je van het eten? Echt supergoed hier! Ik ben hier onder de mensen en we maken hier ook afspraken om op een ander tijdstip samen wat leuks te gaan doen’. Alexander staat op om de vrijwilligers te helpen met het dekken van de eettafel. ‘De meesten van ons komen hier al jaren’, vertelt Boudewijn verder, ‘ik ken iedereen en vind hier mijn lotgenoten. De Boei betekent een hoop voor mij en ik hoop daarom dat we nieuwe vrijwilligers vinden. Want anders kan het niet open blijven’.


Een ieder die vrijwilliger wil worden kan dit doorgeven aan Triade Vitree. Je bent van harte welkom om langs te komen, om de sfeer te proeven en om een keer mee te eten. Je hoeft geen zorgachtergrond te hebben, maar het is wel handig dat kunt koken. Mail naar vrijwilligers@triadevitree.nl Bellen of appen kan ook: 06 – 51613500.

Nieuws

menu