Inwoner Luxwoude ernstig gewond bij frontale aanrijding in Bant

Fotocredit: ProNews

Bant - Bij een ernstig ongeval op de Oosterringweg (N715) bij Bant raakten woensdagmiddag rond 17:00 uur een 29-jarige inwoner van Luxwoude en 58-jarige man uit Rutten gewond. De Fries raakte zwaargewond aan zijn been.

Ter hoogte van Het Rister kwamen een bedrijfsbusje en een personenauto frontaal met elkaar in botsing. Politie, brandweer, drie ambulances en een traumahelikopter kwamen naar de plek van het ongeluk. De brandweer moest de zijkant van de auto openknippen om de bestuurder te kunnen bevrijden. De 29-jarige man uit het Friese Luxwoude is met ernstig beenletsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Ook de bijrijder van het busje, een 58-jarige man uit Rutten, raakte gewond. Hij is eveneens met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van het busje bleef ongedeerd.

De Oosterringweg was langdurig in beide richtingen afgesloten tussen de A6 en de Banterweg. Het verkeer werd omgeleid. De politie heeft ter plekke sporenonderzoek gedaan om de precieze toedracht van de aanrijding te kunnen achterhalen. Hierna zijn de twee zwaar beschadigde voertuigen door een berger meegenomen.

 

Nieuws

menu