Jarno (17) uit Rutten fietst Alp d’Huez op voor KWF

Jarno Bols uit Rutten fietst in mei de Alpe d'Huez op. Eigen foto

Rutten - De 17-jarige Jarno Bols uit Rutten fietst op zaterdag 28 mei met Flevoland Fietst Tegen Kanker de Alp d’Huez op. De weken daarna is hij vrijwilliger bij de stichting Alpe d’HuZes.

De sportieve inwoner van Rutten, die in het 19-team van RKO speelt, maar ook al regelmatig in de hoofdmacht acteert, zit geregeld op de fiets om zijn spieren te trainen voor de pittige klim naar de alpentop. De weg naar de top van de roemruchte berg telt 21 haarspeldbochten, is 14 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 9,7 procent en het steilste stukje is 11 procent. Het uiteindelijke hoogteverschil 1120 meter.

Limburg

‘Ik fiets naar het ROC Friese Poort in Emmeloord en ik heb naast een racefiets ook een mountainbike om te trainen.’ De jonge kuiten moeten het klimwerk aankunnen. Eind februari staat er een training gepland in de Limburgse heuvels. Daar was Jarno vorig jaar ook al. Toen zou hij al naar Frankrijk, maar ging het festijn vanwege corona niet door.

Jarno fietst samen met 150 leerlingen van acht verschillende scholen in Flevoland de berg op. Daarbij zijn echter geen scholen uit de Noordoostpolder. Jarno zit in het team van zijn oude school het Aurum College in Lelystad. Zijn motivatie om mee te doen is persoonlijk. ‘Mijn beppe is overleden aan kanker en er zijn meer familieleden die aan de ziekte zijn overleden. Ik wil graag iets doen om kanker de wereld uit te helpen.’

Vrijwilliger

De deelnemers moeten minimaal 350 euro geld inbrengen. ‘Vorig jaar had ik 2000 euro en ons team 47.000 euro. Dat moet dit jaar weer lukken.’ In aanloop naar de uitdaging op de berg moet het geld binnenstromen. Jarno roept op om hem en daarmee KWF te steunen. Hij vertrekt 27 mei naar Frankrijk en blijft na de sportieve uitdaging twee weken op en rond de berg om te helpen bij de organisatie van het evenement Alpe d’HuZes.

Jarno steunen kan via deze link .

Nieuws

menu