Jeugdburgemeester Ids wil iets betekenen voor de NOP

Emmeloord - De elfjarige Ids Hammen uit Ens werd maandagavond voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering geinstalleerd tot jeugdburgemeester van Noordoostpolder. Hij volgt Nynke Feenstra op die het twee jaar was.

Nynke had door corona maar weinig te doen. Ids hoopt dat hij een goede hulp kan zijn van burgemeester Roger de Groot, die hij op12 oktober echt gaat leren kennen tijdens een bezoek. Ids solliciteerde naar de functie omdat hij vindt dat er wel wat kan veranderen in de polder.

Speelterrein

De leerling uit groep 8 van meester Peter Dekkers van de Horizon in Ens stelt dat er speelterreinen voor kinderen met een beperking zouden moeten komen. ‘Iets waar je met een rolstoel in kunt rijden en dan spelletjes kunt doen. Dan hoeven ze niet meer toe te kijken naar hoe anderen spelen. Daar zou ook een picknickplek bij kunnen en pluktuin. In ieder geval eentje in Emmeloord’, zegt hij.

Hij bracht dit al te berde tijdens zijn sollicitatie op 7 juli in het gemeentehuis, waarbij de kandidaten een muurkrant presenteerden. Er waren 18 kinderen die graag jeugdburgemeester wilden worden. Ook zijn vriendje Thomas was bij de laatste kandidaten. Hoewel hij voor dit interview in de stoel van de directeur van de school en diens directiekamer mag zitten en zijn meester hem al met edelachtbare aanspreekt, blijft Ids gewoon.

SV Ens

De jeugdburgemeester speelt in de JO13 bij sv Ens, houdt van vissen en speelt Fifa op zijn computer. Zijn favoriete club is Feyenoord en Leroy Fer is zijn idool. ‘Ik heb een shirtje met zijn handtekening.’ Later wil hij voetbalcoach of kok worden, want koken vindt hij ook leuk. Maar voorlopig is hij eerst jeugdburgemeester. ‘En dat is ook wel weer een beetje spannend, maar ik heb er zin in om belangrijke dingen te doen.’

Nieuws

menu