Jeugdburgemeester Sanne neemt ketting over van Ids

Sanne van Steenbergen (11) met haar muurkrant naast burgemeester Roger de Groot. De huidige jeugdburgemeester Ids Hammen laat weten dat hij een waardige opvolger krijgt. Foto gemeente Noordoostpolder

Emmeloord – Sanne van Steenbergen kan nu echt aan de slag als jeugdburgemeester van de gemeente Noordoostpolder. Ze heeft de taak maandagavond overgenomen van haar voorganger Ids Hammen.

Het werk van Ids heeft onder meer vier uitkijkborden opgeleverd. Toeristen kunnen daarbij op een aantal fraaie polderplekken foto’s maken. ‘Ik heb hartstikke leuk met je samengewerkt. Wat me opviel was dat je bij mediaoptredens buitengewoon rap van de tongriem was gesneden’, glimlachte burgemeester De Groot bij het afscheid van zijn jonge collega.

Het komende jaar gaat De Groot regelmatig op pad met Sanne van Steenbergen uit Emmeloord. Die wil zich onder meer inzetten voor arme gezinnen. Ze opperde al het idee om een stichting in het leven te roepen, waar gezinnen kunnen aankloppen als ze bijvoorbeeld een laptop of een fiets nodig hebben.

Nieuws

menu