Jong en oud geniet van pannenkoeken

Genieten geblazen.

Genieten geblazen. Foto: Jeffrey Korte Media

Op basisschool De Sprang in Tollebeek genoten jong én oud afgelopen vrijdag van zelf gebakken pannenkoeken.

Geïnspireerd door de Nationale Pannenkoekendag, wilden de leerlingen de ouderen uit het dorp in het zonnetje zetten. Zo werd een groep senioren uit Tollebeek vrijdagochtend ontvangen door leerlingen uit groep acht, die de rol van gastheer en -vrouw op zich namen. De pannenkoeken werden eerder op de dag door leerlingen uit de groepen vijf tot en met zeven vol enthousiasme zelf gebakken. De groepen één tot en met vier stond ook niet stil: zij droegen bij aan de decoratie in de lokalen en op tafel.

Fijne en gezellige sfeer

Er hing een fijne en gezellige sfeer in de klassen. Er ontstonden leuke gesprekken, terwijl ondertussen de poedersuiker werd doorgegeven. Niet alleen de allerjongsten werden geholpen bij het eten; ook voor de ouderen werden er pannenkoeken met stroop klaargemaakt, zij genoten hier zichtbaar van.

Na de lunch werd de Pannenkoekendag afgesloten met het spelen van oud-Hollandse spelletjes. Er werd fanatiek gesjoeld, mens-erger-je-niet en ganzenbord gespeeld. Na de spelletjes werd er op het schoolplein gezorgd voor een muzikale afsluiting. Met de hele school werd het Pannenkoekenlied gezongen en gedanst.