Kandidaat-wethouder René van Amersfoort wordt maandag geïnstalleerd

René van Amersfoort. Foto: PvdA Noordoostpolder

René van Amersfoort (56), de nieuwe kandidaat-wethouder van de PvdA in Noordoostpolder, wordt maandagavond geïnstalleerd.

Fractie en bestuur van PvdA Noordoostpolder zien in Van Amersfoort ‘een kandidaat met bestuurlijke en politieke ervaring, met overtuigingskracht, die gedreven is, veel zaken tegelijkertijd kan overzien en afhandelen en die ervoor kan zorgen dat anderen het beste uit zichzelf halen’.

Van Amersfoort werd geboren in Amsterdam en kwam op zijn achtste in Emmeloord wonen. Na zijn studie in Bolsward woonde hij achtereenvolgens in Zutphen, Arnhem, Den Haag en Rotterdam en sinds 2011 weer in Emmeloord. Hij heeft samen met Babette Huizinga drie kinderen en hij heeft een eigen bedrijf vABC Groep BV.

Bestuurservaring

In de Rotterdamse deelgemeente Pernis was Van Amersfoort vier jaar raadslid en vier jaar portefeuillehouder in de deelraad. Hij is zowel secretaris als voorzitter van PvdA afdeling NOP/Urk geweest.

Waarom wil hij graag wethouder worden? ‘Omdat ik iemand ben die graag in actie komt in plaats van aan de zijlijn te staan. Noordoostpolder is de mooiste gemeente om in te wonen en te leven en daar wil ik graag een steen aan bijdragen. Waar ik mij voor in wil zetten is dat alle mensen talent hebben en meetellen en dat we moeten werken aan een zo laag mogelijke footprint op deze wereld. Dit streef ik nu na in mijn bedrijf en ik wil dat als wethouder ook graag oppakken’.

Ophef

In de Noordoostpolder was ophef ontstaan over de kandidatuur van Van Amersfoort, omdat hij in eerste instantie door zijn partij was gepresenteerd als iemand die wethouder en raadslid is geweest in Rotterdam, terwijl hij in werkelijkheid portefeuillehouder was in de deelraad van Pernis. De ervaring die hij daar heeft opgedaan, is niet te vergelijken met het wethouderschap, aldus meerdere mensen die betrokken zijn geweest bij de lokale Rotterdamse politiek.

Volgens oud-directeur Ton Roerig van de Wethoudersvereniging is deze discussie over de kandidaat-wethouder ‘onzuiver’. ‘Ook al is de schaal niet altijd vergelijkbaar, een bestuurder op stadsdeel- of wijkniveau heeft dezelfde functie, rollen en verantwoordelijkheden als een gewone wethouder, stelt Roerig tegenover Omroep Flevoland .

Nieuws

menu