Kelt en Jara Jager willen met stichting gelijke talentkansen voor ieder kind realiseren

Kelt en Jara Jager willen met stichting gelijke talentkansen voor ieder kind realiseren. Foto: Reina Halman Fotografie

Emmeloord - Kelt en Jara Jager uit Emmeloord hebben de stichting Let Our Talents Count opgericht om ieder kind de kans te geven om zijn of haar talent te ontwikkelen.

In de stichting werken ze samen met de Regiobank Emmeloord, waarmee een crowdfunding actie opgezet is om geld in te zamelen voor het goede doel. Om het project voor de lange termijn te kunnen laten slagen is het nodig dat er voor 26 januari een startbudget is van 1500 euro. Voor de lange termijn wordt geld geworven via fondsen en bedrijven. ‘Wij willen eerlijke kansen creëren voor elk kind als het gaat om talentontwikkeling’, zeggen broer en zus.

‘Steeds meer kinderen groeien op in armoede en komen uit financieel kwetsbare gezinnen. Hierdoor kunnen ze vaak niet sporten, geen cultuureducatie volgen, of lopen zij bijles mis. Kortom: krijgen deze kinderen niet de kans om hun talenten te ontwikkelen die kinderen in betere omstandigheden wel krijgen. Met onze stichting Let Our Talents Count willen we elk kind de kans geven om zijn of haar talent te ontwikkelen.’

Sociale achterstand

Want gezinnen die het niet breed hebben bezuinigen als eerste op sport, muziek-, dans- of toneellessen en cultuureducatie en bijles voor de kinderen. ’Niet alleen voelen kinderen zich op deze manier buitengesloten, ook zorgt dit op de lange termijn voor een sociale achterstand’, zegt Jara.

De stichting Let Our Talents Count focust zich in eerste instantie op Emmeloord en de Noordoostpolder. ‘Echter, onze langetermijnvisie is gericht op alle kinderen in Nederland waarvan de ouders de financiële middelen niet hebben om bijvoorbeeld lid te worden van een sportvereniging’, aldus de ambitieuze initiatiefnemers.

10 talenten

Ze willen beginnen met het ondersteunen en coachen van 10 talenten op het gebied van sport, cultuur of met bijles. De kinderen worden ze in eerste instantie aangedragen vanuit het sociaal domein van de gemeente Noordoostpolder. Deze talenten krijgen door bemiddeling van het Let Our Talents Count-team contact met teamgenootjes, leeftijdsgenoten, trainers, coaches, ouders, docenten en andere begeleiders

‘Wij streven ernaar om de talenten de mogelijkheid te geven om minimaal één keer per week hun talent te ontwikkelen en dus hun trainer, coach, docent of begeleider te ontmoeten. Het geld dat met de crowdfunding binnengehaald is nodig om dit mogelijk te maken.

Vrijwilligers

De stichting zoekt nog vrijwilligers voor het begeleiden van deze kinderen door middel van gesprekken, het steunen en het bieden van een luisterend oor. Mochten deze vrijwilligers ervaring hebben met het geven van bijlessen in bijvoorbeeld rekenen of Nederlands dan is dat helemaal geweldig. Kelt en Jara staan te trappelen om zo snel mogelijk de eerste kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun talenten.

De crowdfundactie loopt tot 26 januari, via deze link of kijk op de site: www.letourtalentscount.com

Cees Walinga

Nieuws

Meest gelezen