Kerende chauffeur op Espelerweg veroorzaakt botsing; geen gewonden maar weg wel drie uur gestremd

Door de botsing op de Espelerweg was de weg ter plekke drie uur gesloten. Foto ProNews

Emmeloord Een onhandige actie van een automobilist die maandagmiddag rond half vijf ter hoogte van de bushalte in de Espelerweg keerde zorgde voor veel overlast. Een tegenligger kon de kerende auto niet ontwijken en botste er bovenop.

Het persoonlijk letsel viel ondanks de flinke botsing mee. De betrokkenen zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Toen de eerste hulpverleners arriveerden bleek dat één van de voertuigen vlam had gevat. Een aanwonende van de Espelerweg greep in met een brandblusser. Daarom hoefden de gealarmeerde brandweerlieden bij aankomst alleen nog maar een nacontrole te doen.

De berging van de zwaar beschadigde auto’s liet even op zich wachten. Rond 19:30 uur kon de Espelerweg pas worden vrijgegeven. Het verkeer werd tijdens de afsluiting omgeleid.

Eerdere ongelukken

De aanrijding gebeurde op een inmiddels wel te noemen berucht stuk van de Espelerweg, ter hoogte van de bushaltes. Daar vonden het afgelopen jaar meerdere ongelukken plaats over een afstand van zo’n 200 meter. Onlangs nog, op 15 december, raakte een auto in een greppel en op 7 maart vorig jaar brak een auto in tweeën na een botsing met twee bomen. Op dezelfde plek vond in mei 2020 ook een ernstig ongeval plaats. Een 6-jarig meisje kwam toen om het leven.

Nieuws

Meest gelezen