Ketelbrug van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april afgesloten vanwege inspecties

De Ketelbrug.

De Ketelbrug. Foto: Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april inspecties uit aan de Ketelbrug. Tijdens de werkzaamheden is de A6 afgesloten tussen Lelystad-Noord en Urk in de richting van Emmeloord. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Van vrijdag 31 maart 20.00 uur tot en met zondag 2 april 19.00 uur is de A6 van Lelystad-Noord (11) tot Urk (13) afgesloten, evenals de oprit Lelystad-Noord (11), de oprit Swifterbant (12), de afrit Urk (13), verzorgingsplaats Oeverwal en de Ketelmeerweg over de Ketelbrug (in beide richtingen).Verkeer wordt via de afrit Lelystad-Noord (11) omgeleid via de N307, N50 en de N352 om bij oprit Urk (13) de A6 weer op te gaan.

Inspectie asfalt en brugdek

De werkzaamheden aan de Ketelbrug bestaan uit een inspectie van het asfalt en het brugdek. Rijkswaterstaat controleert de staat van de infrastructuur regelmatig, zodat ze weet wanneer onderhoud nodig is. Van 30 januari tot 1 februari 2023 is ook een inspectie aan de Ketelbrug uitgevoerd. Tijdens deze inspectie zijn op meerdere locaties in het asfalt boringen gedaan.

Op basis van de resultaten worden enkele van die locaties verder onderzocht. Dit wordt gedaan tijdens de werkzaamheden van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april.